jueves, 14 de febrero de 2013

Activitats 8 de març 2013



“Dones que somiaven ser de cel·luloide.
Dones que somiaven ser altres dones
després de fosc i abans dels aplaudiments.
Dones que, si no moren de gana,
moriran de son”
Estel Solé.


Bocairent, febrer 2013
Benvolgudes i benvolguts,

El dia 8 de març és per a totes les dones una data històrica. Des de l’Associació Més que Dones, volem que aquest dia tinga un caràcter festiu, participatiu i reivindicatiu. És per això que, amb col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Bocairent, hem organitzat una sèrie d’activitats que voldríem compartir amb tots i totes vosaltres.
Les diferents activitats es desenvoluparan al Maset dels Granaders, seguint la següent programació:


  • De 18:30h fins l’hora de sopar: Tallers infantils. Activitat gratuïta. Col·labora l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, del Col·legi Lluís Vives, de Bocairent.  
  • 19:30hores: Presentació de “La Perruca de Luca”. (www.lapelucadeluca.com)  És un projecte de coeducació ideat i desenvolupat per La Naturadora, Vicent Poquet i Eltakataka. Adjunta a la carta teniu més informació. Activitat gratuïta. 
  •  21:00 hores: Sopar baix braç. S’han fet uns tiquets de col·laboració (8€), amb els quals hi haurà beguda, adobat, cacaus, papes, cafè/infusió, coca, patxaran i herbero. A més, el tiquet permet assistir al Concert. 
  •  22:30 hores: Concert de “El Diluvi”. El grup ens presentarà el seu espectacle “Ovidenques”. (http://eldiluvi.blogspot.com.es/). Tiquet de col·laboració: 4€. Adjunta a la carta hi ha més informació sobre el grup.


Podreu aconseguir els tiquets als següents punts: a l’Estanc de la Plaça de l’Ajuntament, al Bar Sifó, a l’Ajuntament o fent la reserva als telèfons: 606.615.579 (Àngela) o 629.067.806 (Pili). Xiquets menors de 10 anys no pagaran res per assistir al sopar o al concert.

Esperem que li doneu la màxima difusió i que compartiu amb nosaltres la vesprada-nit del 8 de març.


Atentament,


Àngela Molina Botella
Presidenta Associació Mésqdones


LA PERRUCA DE LUCA

La Perruca de Luca és un projecte coeducatiu que té com a principal objectiu trencar i eliminar els estereotips i prejudicis adscrits al sexe, amb la intenció d’afavorir la possibilitat que cada nen i cada nena es desenvolupen lliurement.
És una eina didàctica tant per a docents com per a famílies.
Per als centres escolars el projecte va dirigit a Infantil i a primer cicle de Primària, per a escolars de 4 a 7 anys. En aquest cas el projecte consta d’una dotació de contes il·lustrats per a l’alumnat, una perruca com a recurs per a desenvolupar les activitats en l’aula i una guia didàctica. En aquesta última el professorat disposarà d’una bateria de dinàmiques, activitats i recursos adequats per als dos nivells, tant per a infantil com per a primària.
Per a les famílies contempla un conte il·lustrat.
En una segona fase es realitzarà la versió animada i interactiva del conte per a tablets.
Objectius específics del projecte coeducatiu:

  • Conèixer, acceptar i cuidar el propi cos sexuat.
  • Donar sentit i un significat propi i singular al cos sexuat.
  • Desenvolupar l’afectivitat, l’expressió dels sentiments propis i l’oposició a la violència.
  • Eliminar estereotips i prejudicis de gènere.
  • Practicar el diàleg com a mitjà de resolució de conflictes.
  • Afavorir el rebuig a les accions i relacions basades en la discriminació per raó de sexe.
  • Construir missatges lliures d’estereotips i normes de gènere.
  • Construir relacions d’igualtat real entre nens i nenes.





EL DILUVI
Qui Som?
El Diluvi comença un dia a casa del nostre company Manolo d'Alacant, on fotent unes misteles i tocant la guitarra s'acaba decidint fer una actuació a L'obertura del casal Tio Cuc d'Alacant versionant a l'Ovidi Montllor. Açò porta a Andreu Ferre (l'Arreu) i Miquel de Castalla a tocar les que ja sabien i provar a fer alguna versioneta més de l'Ovidi, fins que es donen compte que ni un n'és prou cantant, ni l'altre n'és prou músic, i decideixen buscar ajuda. Trobant així a David i a Flora (Ambdós membres de Pellikana). Nous aires per passar de duo a quartet, amb David al violí i Flora tocant la bandúrria i donant-li nova veu al grup. Començant així els assajos i creant ja una línia de so per al futur grup. Va ser ja poc temps abans del concert quan vam avisar a Jordi per a que ens ajudara a la percussió. Després per coses i més coses, amistats, algun que altre concert, vam parlar amb Tòfol per que toqués l'acordió i amb l'Andreu Rico (També membre de Pellikana) per acompanyar a Jordi a la Percussió. Formant així El Diluvi. Més tard Andreu hagué de marxar fóra per raons de treball deixant el seu lloca Dani Garcia.

Actualment estem fent un espectacle anomenat "Ovidenques", hem fet un recull de cançons de l'Ovidi Montllor i clàssiques valencianes i tractem de donar-los una volta a totes. Fer-les amb els mateixos instruments Folk de sempre, però amb ritmes actuals. Creant així un estil desconegut i que ens transporta a algun record anterior, novedós però que a la mateixa vegada té alguna cosa d'aquelles èpoques. I amb tota la consciència que tenim de ésser Valencians, de l'Alcoià, i ciutadans dels Països Catalans. Perquè això ens ha tocat i és la nostra feblesa.



No hay comentarios:

Publicar un comentario